Na vítězné vlně

SK Sokol Brozany - SK Převýšov 3:1 (2:0)
9. kolo | Fortuna ČFL | Autor: Deník.cz, -sk-

Převýšov má hodně kvalitní kádr, ale náš tým bojuje do poslední minuty.
Petr Tichý, SK Sokol Brozany

V dalším pokračování České fotbalové ligy se v Brozanech představil Převýšov. Střetli se také úspěšní kanonýři, domácí Chukwuma vede tabulku střelců s deseti trefami a hostující Urbanec má na kontě osm přesných zásahů.

Náš celek nakonec zvítězil 3:1. Na páté vítězství v řadě jsme se ale hodně nadřeli. Hosté dobře kombinovali, doplatili však na koncovku a nás podržel i gólman Lipš. Do první šance se dostal Urbanec, hlavičku však nasměroval těsně vedle tyče a ve 23. minutě udělal Bastin kličku i gólmanovi, ale dostal se ze střeleckého úhlu a míč už za Lipše zasunout nedokázal. A tak platilo otřepané „nedáš – dostaneš“.

Prakticky z první pořádné útočné akce uvolnil Chukwuma Bendu, jeho střelu sice gólman Petr vyrazil, ale míč nakonec stejně skončil v síti. Pak přišel zásah do sestavy hostí, když po půlhodině odkulhal Labík a o tři minuty později střídal i Vyšehrad. To se po srážce se Šollarem muselo v jeho obličeji šít, práci tak měla rychlá záchranná služba. A další pohroma přišla pro hosty ve 36. minutě kdy po „rybičce“ Dunderoviče svítil na ukazateli skóre stav 2:0. Do přestávky mohl snížit Bastin, kraloval však gólman Lipš.

I po pauze se Lipš vyznamenal při tutovce Hynka, ale stejný hráč se dočkal v 64. minutě, když se mu po přesném lobu podařilo snížit. Trenérskému tandemu Němec – Poštulka se však povedl husarský kousek, když poslali na hřiště Tichého. Ten si o chvíli později zaběhl za obranu soupeře, ocitl se sám před Petrem a nakonec s pomocí břevna trefil tříbodový zisk pro naše barvy.

“Pokud jde o branku, tak jsem si to udělal trošku složitější, ale nakonec míč v síti skončil a jsem rád, že to tam padlo,“ říkal po utkání Petr Tichý, který ale uznal kvalitu soupeře. „Převýšov má hodně kvalitní kádr, ale náš tým bojuje do poslední minuty. Technicky nás přehrávali, jsou tam opravdu šikovní kluci, ale my to všechno urveme bojovností a doufám, že to tak bude pokračovat i dál. Jsme samozřejmě rádi za řadu výher.“

Nejen na Tichého nyní čeká okresní derby v Litoměřicích, tedy v oddílu, kde ještě nedávno působil. „Dobře to tam znám, bohužel už v týmu nejsou místní kluci, ale věřím, že to bude dobrý fotbal.“

Času však brozanský fotbalista příliš nemá, hraje totiž i nejvyšší futsalovou soutěž za Gardenline. „Jsem rád, že mi trenér Jiří Němec umožnil hrát i futsal, ale přiznám se, že mi doma nadávají, že jsem stále pryč. Pokud jde o futsal, je to dvakrát týdně trénink a zápas a fotbal je třikrát týdně trénink a zápas.“

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
26. Benda, 36. Dunderovič, 77. Tichý – 64. Hynek
ŽK: 
2:3
Rozhodčí: 
Šálková - Cihlář, Duda
Diváci: 
190
Sestava: 

Lipš – Franc, Cibulka, Dunderovič, Bubeníček – Šollar (81. Hovorka), Studecký, Slanička (90. Modr), Marič (71. Tichý) – Benda (86. Stehlík), Chukwuma (88. Spirkoski)

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

2. 4. 2019 | A - tým
Velké zklamání dovršila penaltová loterie ve které jsme...
3. 9. 2018 | A - tým
Doufáme, že jsme si tímto zápasem vybrali to špatné......
10. 5. 2018 | A - tým
Převýšov se ujal vedení díky dvěma trefám Nováka, a když...
8. 3. 2016 | A - tým
O osudu utkání se rozhodlo během jedné minutyJán Kudlička...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Hrnek 90 let
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER