Brozany první test zvládly, ve Slaném se ale nadřely

SK Slaný – SK Sokol Brozany 0:2 (0:1)
Letní příprava | Autor: Jaroslav Zeman, Rudolf Muzika / Deník.cz

Hráli velmi dobře, hlavně v prvním poločase, přesto nakonec fotbalisté Slaného proti o soutěž výš hrajícím Brozanům neuspěli. Góly dávali jenom hosté a odvezli si ze Slaného výhru 2:0, kterou sledoval spokojeně jak trenér Jiří Němec, tak jeho někdejší spoluhráč ze Sparty i národního týmu a skorojmenovec Václav Němeček.

Slánská sestava odehrála první poločas až nečekaně výborně. Soupeře po celých čtyřicet pět minut téměř k ničemu nepustila a byla lepším mužstvem. Jenže! Zatímco slánské šance zůstaly nevyužity, když po brance volala hlavně ta největší, při které selhal Pospíšil, soupeř svoji jedinou využil šikovným Euphrenem. To se fatální chyby dopustil ve 32. min. na pravém beku hrající Vovk.

Po změně stran a trojím střídání se hra v poli vcelku vyrovnala, ale že hrají Brozany ČFL, nijak znát na vedlejším hřišti Slaného nebylo. Po hodině hry mířil pokus Ceccarelliho poměrně vysoko nad bránu a pár minut nato, po nedorozumění Junka s Javorkem, vyrobil gólman penaltu, kterou s přehledem proměnil Laňka.

Na stavu 0:2 nic nezměnila ani dobrá střela Ceccarelliho ze 77. minuty, kterou brankář Brozan kryl. Poté se ještě líbil průnik střídajícího mladíka Nejedlého, který z něj vytěžil nakonec jen roh a domácí neuspěli ani s protesty vůči rozhodčímu Zíkovi, který minutu před koncem odpustil hostům podle nich jasnou penaltu za zákrok na Ceccarelliho.

Trenér Jiří Veselý byl spokojen s hrou hlavně ve zmiňovaném prvním poločase. "V tom druhém vlivem střídání a u některých také únavy z náročné týdenní přípravy hra trochu upadla, ale celkově se mi líbilo, jak jsme drželi míč, jakou hráči předváděli výstavbu hry. Bohužel se nám zatím nedaří na posledních patnácti - dvaceti metrech. V koncovce byl mezi oběma celky zásadní rozdíl. Brozanský hráč jedinou jejich šanci do půle proměnil naprosto suverénně," uznal Veselý.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
32. Euphren, 64. Laňka (pen.)
Rozhodčí: 
Zíka

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Šála
Cena:
250 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER